Niveli i dyte 12-16

Published by admin on

Të gjitha mikrobet janë të dëmshme.

Higjiena personale është çështje personale, të tjerët nuk do të preken nëse unë nuk praktikoj higjienë të mirë.

Jo të gjithë njerëzit janë të ekspozuar ndaj mikrobeve dhe për këtë arsye janë të rrezikuar nga infeksionet e shkaktuara nga mikrobet, por vetëm disa grupe si p.sh. fëmijët, gratë shtatzëna dhe të sëmurët.

Pluhuri nuk është papastërti e vërtetë dhe nuk ndikon në shëndetin tonë.

Koshat/depozitat e mbeturinave jo të mirëmbajtura nuk kontribuojnë në përhapjen e sëmundjeve përderisa ato mbahen larg shtëpive tona.

Nuk ka asnjë mënyrë të sigurtë për trajtimin ose ripërdorimin e mbeturinave të rrezikshme shtëpiake.

Përdorimi i maskave të fytyrës në komunitet është masa kryesore parandaluese që rekomandohet për të ulur transmetimin e COVID-19.

Një nga masat për t’u mbrojtur nga transmetimi i koronavirusit është larja e mirë e duarve për disa minuta me ujë të rrjedhshëm dhe sapun.

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2021 Shkollat Për Shëndetin. All Rights Reserved.

Na Ndiqni